Adrenaline, plezier en pret wachten op je in themapark Walibi. De snelste en hoogste achtbaan van Nederland vind je bij Walibi Holland. Dit attractiepark is gelegen in Biddinghuizen in de provincie Flevoland, ten oosten van Amsterdam. Een bezoek is dan ook heel goed te combineren met een stedentrip naar Amsterdam.

Walibi Holland G-force Walibi

Walibi Village

Naast de snelste en steilste achtbaan van Nederland, een van de meer dan 50 spannende attracties, kun je ook verblijven in het naastgelegen bungalowpark, Walibi Village. Het ruime vakantiepark biedt een aantal vrijetijdsactiviteiten en een zwembad. Als dit allemaal niet genoeg voor je is, kun je dagtochten maken naar bijvoorbeeld Amsterdam, Harderwijk of Lelystad – steden die je absoluut gezien moet hebben.

De Walibi App

Een paar dagen voordat je de Walibi bezoekt, ontvang je een e-mail waarin staat dat je een app van Walibi moet downloaden. Je moet dit zeker doen, want de app is super handig. In het park profiteer je echt van alle voordelen van de app. Hier zie je de echte wachttijden en kun je met de plattegrond van het park je tour door het park plannen.

Je logt in op de app met de code die je in de e-mail hebt ontvangen. Wil je dan in een achtbaan, dan selecteer je die in de app. Nu loopt er een timer af. Je kan ondertussen iets anders doen terwijl de timer loopt. Bezoek bijvoorbeeld kleinere attracties, want die werken zonder app. Wanneer je timer is afgelopen, ontvang je een QR-code op het display waarmee je naar de attractie kan gaan. Hier scant een medewerker vervolgens de code en kan je in de “echte” wachtrij gaan staan. Afhankelijk van de drukte duurt dit nog eens 20-60 minuten. Persoonlijk vindt ik het systeem minder goed. Ik snapte eerlijk gezegd ook de vooedelen niet. Wat heeft het voor zin om in een ​​virtuele rij te staan als ik nog eens 30 minuten moet wachten.. Ik denk ook dat je een probleem hebt als je mobiel opeens leeg is. Dus hier zou je rekening mee moeten houden als je Walibi wil bezoeken.

Je hebt de App nodig bij de attracties Untamed, Goliath, Xpress: Platform 13, Lost Gravity, El Rio Grande, Space Shot, Speed of Sound, Crazy River en Condor.

hybride achtbaan, UNTAMED
Haaz’ Garage – Rondrijden in een stoere truck, dat is de beste manier om Walibi Play Land te ontdekken.

Adres

Foto credits:
Christophe95, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons
Laurensvanheerde, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons
JZ85, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons