Sprookjes bestaan niet. Of toch wel? Ontmoet je favoriete sprookjesfiguren en speel in het Kabouterdorp of dwaal door het Sprookjesbos! Bekende sprookjes komen tot leven in deze droomwerelden…


28x de leukste sprookjesachtige uitjes

Kaboutertjes in Drenthe

Rijk der Kabouters in Eext

In het Rijk der Kabouters ontmoet je in een bosrijke omgeving ruim tweehonderd kabouters. Het park is een unieke kabouterbelevenis voor kinderen tot 8 jaar. Op het terrein van Rijk der Kabouters staan ook nog drie vakantiehuisjes. Rijk der Kabouters heeft een geheel afgesloten speeltuin. Hier kan je klimmen, glijden en bouwen met xl blokken. Daarnaast is er ook nog een zandbak met tractortjes, een verkeersplein en een springkussen.

Kabouterland Exloo

Of kom langs in Kabouterland in Exloo. Beleef een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en magie in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.

Sprookjeshof in Zuidlaren

Of kom je Hans en Grietje bewonderen in Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren? 🤩 Of het nu mooi of slecht weer is maakt helemaal niks uit. Door een grote uitbreiding heeft het Sprookjeshof nu naast zijn bestaande Sprookjespark , Kinderboerderij en Buitenspeeltuin ook een groot overdekt speelparadijs.

Bezoek een origineel sprookjespark in Noord-Holland

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Sprookjes uitjes - Sprookjeswonderland in Noord-Holland

Dobberbootjes in Sprookjeswonderland, een themapark vol sprookjes. In de bootjes varen de kinderen een rondje langs en onder het klauterkasteel. Maak een boottochtje in de lieveheersbeestjes-bootjes of verken het Sprookjeswonderland in Enkhuizen per trein.

Er is niet alleen een sprookjesbos, een kabouterbos, maar ook een tijdhuis met seizoensfeeën en diverse spannende attracties. In kasteel Violinde is een paar keer per dag een theatervoorstelling die je niet mag missen. Sprookjeswonderland is speciaal gericht op de allerkleinsten.

Sprookjesachtige themaparken in Limburg

Aardbeienland

Aardbeienland in Horst is een sprookjesachtig themapark in Limburg. Het thema aardbei staat hier centraal. Er is een geheel buitenpark. Ben jij al eens van de glijbaan gegleden? Heb jij de kaboutertjes in het kabouterbos wel eens gespot? Of heb jij de speurtochten al opgelost? 😎 Kom spelen en genieten in het Aardbeienpark*! 🍓

Sprookjesbos

Op een grote paddenstoel rood met blauwe stippen… Zoek je nog meer sprookjes uitjes in de provincie limburg? Het Sprookjesbos in Valkenburg mag dan ook zeker niet ontbreken in de lijst. Door het park en langs de paden zijn ook veel paddestoelen met kabouters te vinden! Sprookjesbos Valkenburg is een nostalgisch kinderpark op een bosrijke heuvel met vele leuke attracties. Kom snel en ontmoet Roodkapje, zoek Klein Duimpje of speel met Robin Hood!

De leukste sprookjes uitjes in Noord-Brabant

Sprookjes komen tot leven in de Mini-Efteling

In De Mini Efteling zijn in de Sprookjestuin verschillende sprookjes te bewonderen.

Langnek kijkt al uit naar jouw bezoek, wanneer kom jij langs? 😄

De Mini Efteling is een klein sprookjesparkje in het brabantse Nieuwkuijk. Het park is gebaseerd op de Efteling in Kaatsheuvel. De Mini Efteling richt zich vooral op kinderen van 5 t/m 10 jaar.

De Efteling – een van de allerleukste sprookjes uitjes

De slapende Reus en Klein Duimpje in de Efteling. Zal Klein Duimpje de magische laarzen weten te bemachtigen?

De Efteling is het leukste uitje voor het hele gezin. Ontdek alle sprookjes in het Sprookjesbos en geniet van attracties voor de allerkleinsten. Bij een wandeling door het Sprookjesbos kan je zien hoe Doornroosje slaapt en hoe de wolf op Roodkapje wacht in grootmoeders huisje. Ook geweldig tijdens een bezoek aan de Efteling is de Sprookjesboom show. Wat vind jij het leukst in de Efteling? Zijn dat de achtbanen, de sprookjes, het eten, de natuur óf iets anders?

De entree voor kinderen tot en met 3 jaar is trouwens gratis.

Top uitjes in Nederland waar sprookjes tot leven komen

Wij delen datgene waar wij heel enthousiast over waren of waarvan we denken dat het echt een top uitje is!

Sprookjes Uitjes

De leukste uitjes met Sprookjes thema

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje
Image is not available

Het meest magische pannenkoekenhuis en speelpark van Nederland! Beleef het sprookje zelf!

Sprookjes Uitjes

De leukste uitjes met Sprookjes thema

Kabouterbos in Dronten
Image is not available

Wandel het kabouterpad en ontdek de magische kabouterwereld.

Sprookjes Uitjes

De leukste uitjes met Sprookjes thema

Sprookjesonderland in Enkhuizen
Image is not available

Attractiepark Slagharen is een van Nederlands grootste pretparken.

Sprookjes Uitjes

De leukste uitjes met Sprookjes thema

Efteling
Image is not available

Efteling is een attractiepark met nieuwe, spannende attracties en sprookjes voor het leukste dagje uit!

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Foto credits: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons