Toverland ligt vlakbij de Duitse grens tussen Venlo en Eindhoven. Het is al meerdere keren verkozen tot het beste pretpark van Nederland. Attractiepark Toverland biedt een combinatie van binnen- en buitenattracties en is daarom ook bij slecht weer of in de winter een bezoek waard.

Van november tot maart zijn meestal alleen de binnenruimtes geopend met een gereduceerde toegangsprijs. Tijdens de kerstvakantie en met de kerst zelf worden er speciale programma’s aangeboden.

Toen het park in 2001 werd geopend met slechts één hal, was het oorspronkelijk bedoeld als een puur overdekt park / indoor speeltuin voor gezinnen met kinderen. Inmiddels is Toverland echter door de uitbreiding van 7 ha uitgegroeid tot een volwaardig pretpark. Hierin is ruim 35 miljoen euro geïnvesteerd. De Wing Coaster alleen verslond al 50% van het budget.

Houten achtbaan Troy

Sinds eind juni 2007 kan je een ritje maken in de houten achtbaan Troy. De houten achtbaan is met zijn 32 meter niet bijzonder hoog, maar het parcours is overtuigend. Bijna geen enkele andere houten achtbaan in Europa biedt zoveel snelheid, afwisseling en verrassende richtingsveranderingen als Troy. Kijk dus uit naar een van de beste houten achtbanen van Europa. Is dat iets te hoog en snel voor je, dan stap je er direct naast in de Scorpios schommelboot of de Ithaca manege.

Avalon & Port Laguna

Op 7 juli 2018 zijn in Toverland de geheel nieuwe themagebieden Avalon en Port Laguna geopend. Het hoogtepunt is de 40 meter hoge Wing Coaster Fenix, evenals de Merlin’s Quest-boottocht, die een geweldig darkride-gedeelte heeft. Beide ruimtes scoren vooral met de liefdevolle thematiek, waar ook bijvoorbeeld echte ingebouwde mosselen op de vloer van de waterspeeltuin in het entreegebied te vinden zijn. Toverland is dus geen park meer alleen voor kleine kinderen. Ook gezinnen met oudere kinderen kunnen hier hun hart ophalen en een hele dag doorbrengen in het gecombineerde binnen- en buitenpark Toverland.


Bespaar 20%
Deal

Op Dagtickets bestel je snel en veilig tickets met korting voor Toverland. Binnen 2 minuten tickets per mail ontvangen bij Dagtickets.

More Less

Foto credits:
Mw007, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons