De Efteling is het grootste en meest bezochte pretpark van Nederland. En ook de allerkleinsten hebben zeker veel pret in de Efteling. Toffe attracties voor de kleintjes zijn bijvoorbeeld Droomvlucht, Carnaval Festival, De Oude Tufferbaan en natuurlijk het Sprookjesbos. Er valt genoeg te kiezen!

Kom hier alles te weten over een dagje uit met je peuter in de Efteling.


De Efteling voor peuters, dreumesen en kleuters


Onvergetelijke herinneringen met het hele gezin: Op zoek naar een pretpark voor peuters of voor kleuters? Efteling is een sprookjesachtig familiepark.

Hoe leuk is de Efteling met kinderen? Er is in de Efteling met kinderen echt heel veel te doen. Welk seizoen je ook gaat. Op het park lopen vaak sprookjesfiguren rond en worden er shows gegeven.


Dit zijn de leukste Efteling attracties voor peuters:Sprookjesbos


De Efteling is een wonderbaarlijke wereld waar sprookjes tot leven komen. En een bezoek aan de Efteling betekend een bezoek aan het Sprookjesbos. In het Sprookjesbos loop je tussen reuzen en trollen, zie je fakirs vliegen en rode schoentjes dansen. Mijn ervaring is dat een bezoek aan de Efteling echt leuk wordt als je kind zelf kan lopen en zo naar binnen kan gluren bij de kabouterhuisjes in het Sprookjesbos.

Ook leuk tijdens een bezoek aan de Efteling is de Sprookjesboom show. In het midden van het Sprookjesbos vind je het Sprookjesbos Theater. Hier worden dagelijks diverse shows gegeven met alle bekende Sprookjesbos bewoners. Een favoriet van ons is naast de Sprookjesboom show, de show van Jokie en Jet. Kijk voor de actuele showtijden in de gratis Efteling-app.

Impressies Sprookjesbos
Maak een rondje in de zwanenbootjes van De Zes Zwanen ..
Sprookjesboom
Zeg hallo tegen langnek (Lange Jan) in de Efteling.
Het Kabouterdorp Sprookjesbos
Het huis van de heks van Hans & Grietje
sprookjesbos-3
previous arrow
next arrow
 

Ontmoet Pardoes in Symbolica


Er is met een dreumes voldoende om te doen en te zien in de Efteling. Zo heb je bijvoorbeeld nog Symbolica – Het Paleis der Fantasie. In Symbolica ga je op audiëntie bij koning Pardulfus in paleis Hartenhof.

Het gebouw van Symbolica ziet er al prachtig uit aan de buitenkant: een kasteel bovenop hoge rotsen. Aan de achterkant loopt een waterval. De rit in de karretjes duurt zeven minuten. Er zijn drie verschillende routes, allemaal even lang, met een kleine aanpassing in het verhaal.

Wat is de leukste route door Symbolica met kinderen?

Wij hebben de Helden-, Muziek- en Schattentour gedaan. En eerlijk gezegd zijn de verschillen niet groot, dus zouden wij zeggen dat het niet uitmaakt welke route je kiest. Ik zou daarom gewoon kiezen voor de kortste rij.

Symbolica
 


Droomvlucht


Wauw, ik blijf hier echt mijn ogen uitkijken! Droomvlucht is zonder enig twijfel één van de populairste attracties van de Efteling. In een wagen zweef je langs planeten, wouden en prachtige elfen dorpjes. Zelfs als je geen kind meer bent vind je deze attractie zeker nog steeds erg leuk.


Speeltuin Kindervreugd


Gezelligheid en speelplezier: Kindervreugd is de Nostalgische Speeltuin gelegen in het Marerijk, vlakbij het Volk van Laaf en Villa Volta. Hier vind je handduwmolens, wipkippen, roltonnen, schommelschuitjes, dierenmolen, glijbanen en wipwaps! Speeltuin Kindervreugd is gebouwd in de stijl van Anton Pieck, de creatieve grondlegger van de Efteling.

Eindeloos veel speelplezier
Speeltuin Kindervreugd
previous arrow
next arrow
 

Een rondrit in de Stoomtrein


En hoe leuk is het dat er ook nog een ritje gemaakt kan worden in een echte stoomtrein die door de hele Efteling rijdt?


Een wereldreis maken in Carnaval Festival


Bij Carnaval Festival nemen Jokie & Jet je mee op reis naar verschillende landen. Maak een korte reis over de hele wereld. Met vrolijke clowns, een leuk muziekje en bewegende poppen.


Volk van Laaf


De laven zien er gezellig uit met hun dikke buiken. Ontmoet het guitige volkje in hun dorp Lavenlaar.

Over het Lavengebied rijdt een Slakkenmonorail en kinderen zijn razend enthousiast over de attractie. Heb je geen zin om lang te wachten? Ga dan vroeg in de ochtend of wat later op de dag in deze attractie.

Het Volk van Laaf
Volk van Laaf - Monorail
previous arrow
next arrow
 

Anton Pieck Plein


Klassieke huisjes, oude kermis attracties en nostalgie. Dit gezellige pleintje huisvest enkele klassieke draaimolens, zoals op de kermis.

anton-pieck-plein

Bekijk hier de attractie >>


Efteling Museum


Rondjes draaien in de stoomcarrousel


De Stoomcarrousel is een van de bekendste en ook oudste attracties van de Efteling.

Stoomcarrousel
stoomcarrousel-2
stoomcarrousel-3
previous arrow
next arrow
 

Diorama


De betoverende miniatuurwereld Diorama is favoriet bij onze peuter. Onze dochter keek haar ogen uit en was zwaar onder de indruk van deze attractie. Kijk hoe de treintjes rondreizen en de boten varen in Diorama.

Bekijk hier de attractie >>


Speeltuin Kleuterhof


De Treinmolen
De Stappiano
previous arrow
next arrow
 

Wist je dat ze naast attracties ook heel veel leuke speeltuinen hebben in de Efteling? De Kleuterhof bijvoorbeeld is een speeltuin bij het restaurantcomplex Panorama in Reizenrijk. Het is een fijne speeltplek waar kinderen bijna alles mogen en kunnen. Neem plaats op de treindraaimolen, knuffel met de Tuimelbeer of wiebel op een van de vele wipkippen. En door te stampen op de toetsen van het Stappiano komt er een deuntje.


Kinderspoor


Even lekker rondtuffen: Het Kinderspoor, ook wel de Traptreintjes, is een attractie voor de allerkleinsten in Ruigrijk. Het is de bedoeling dat je zelf trapt zoals bij een fiets. Hoe hard je gaat, is helemaal afhankelijk van hoe snel je trapt. Vergeet je niet te zwaaien naar papa en mama…

Je mag trouwens als ouder ook mee gaan in de attractie, al is dit wel wat krap.

Bekijk hier de attractie >>


De Oude Tufferbaan


De Oude Tufferbaan is een Efteling attractie waarin je zelf een auto kunt besturen. Hier mag iedereen autorijden, zelfs de kleinsten onder ons.

Bekijk hier de attractie >>


Gondoletta


Even rustig te lunchen op een bootje: De Gondola’s die tegenover de pagode liggen zijn heerlijk met kinderen, bijvoorbeeld voor een picknick. In de Gondoletta maken Efteling-bezoekers een twintig minuten durende boottocht over de Siervijver. Je kunt ook hier weer met het hele gezin in.

Bekijk hier de attractie >>


Piraña


Is het lekker weer en vind je het niet erg om nat te worden, ga dan zeker naar Piraña. Piraña is een wildwaterbaan voor het hele gezin. In Piraña moeten kinderen kleiner dan 1 meter op de schoot.

Bekijk hier de attractie >>


Fata Morgana


Een darkride naar het Verre Oosten: Net als bij de Droomvlucht kom je hier ogen en oren te kort. Binnen in de attractie vaar je in boten stapvoets door wijken vol armoede maar ook rijkdom. Kinderen onder 1,20 m mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen.

Bekijk hier de attractie >>


Villa Volta


Villa Volta is een soort illusionistische show waarin je het gevoel hebt dat je allerlei kanten op beweegt en zelfs over de kop gaat. Het is niet eng, maar zorgt wel voor een duizelig gevoel.

Kinderen onder de 1 meter mogen in Villa Volta onder begeleiding.

Bekijk hier de attractie >>


Schommelschip Halve Maen


Heen en weer op grote hoogte in de Schommelschip. Het schommelschip van de Efteling staat in het Guinness Book of Records als het grootste schommelschip ter wereld.

Kinderen onder de 1,20 meter mogen alleen onder begeleiding een ritje maken.

Bekijk hier de attractie >>


Sirocco draaiende handelsschuitjes


Het themagebied “de Wereld van Sindbad” vind je in het Reizenrijk met bekende attracties zoals Carnaval Festival en de Pagode. Onder een grote rieten overkapping draaien twaalf kleine handelsschuitje hun snelle rondjes. Treed in de voetsporen van Sindbad de Zeeman en beleef een wervelende storm op zee in Sirocco.

sirocco

Waterspeeltuin Archipel


Archipel is een waterspeetuin speciaal bedoeld voor jonge ontdekkingsreizigers. Hier kan je klimmen, klauteren, op zoek gaan naar allerlei verscholen verrassingen en bij mooi weer door het ondiepe water lopen.

Bekijk hier de attractie >>


Pagode


De Pagode is een uitkijktoren in Reizenrijk. De Thaise tempel bereikt een hoogte van 45 meter en biedt de maximaal honderd bezoekers een schitterend uitzicht over het park.

Bekijk hier de attractie >>


Fabula Speelwereld


Fabula is een bioscoop in het Anderrijk, gelegen aan de Pardoes Promenade. De film is geschikt voor alle leeftijden en gaat over een beer en een eekhoorn. De beer en de eekhoorn beleven samen verschillende avonturen in het 4D-filmavontuur Fabula.

Na de film kan je een bezoek brengen aan een grote binnenspeeltuin en een restaurant.


Speelbos Nest


De kids hebben er een nieuwe speelplek bij in de Efteling. In speelbos Nest! Een speeltuin voor iedereen, jong of oud en met beperking of zonder. Deze toffe speeltuin is omheind en heeft maar één in- en uitgang, zo kunnen kinderen minder makkelijk uit het zicht van de ouders verdwijnen. Speelbos Nest! bestaat uit diverse speeltoestellen, waaronder een groot zeeschip en een toren met twee glijbanen. Het is een speelbos waarin kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen en waarin ook elementen van de verschillende achtbanen terug te vinden zijn.

Bekijk hier de attractie >>


Aquanura watershow


Een mooie afsluiting van een dag Efteling vol sprookjesachtige indrukken is tot slot Aquanura – een spectaculaire watershow. De fonteinenshow wordt aan het einde van de dag gehouden in de buurt van de ingang van het park.

fire and water in a fountain show at the theme park efteling

Bekijk hier de attractie >>


Jokie en Jet parkshow


Ga mee op reis met Jokie en Jet in het Openluchttheater in het Sprookjesbos. De show is dagelijks te zien en een absolute aanrader voor kleine kinderen.

Bekijk hier de attractie >>


Efteling Theater


Een bezoek aan het Efteling Theater kan worden gecombineerd met een bezoek aan het Efteling Park maar, je kan ook een los bezoek brengen aan de musicals in het theater. Het Theater bevindt zich achter de hoofdingang van het Efteling Park aan de rechterkant.

Meer informatie vindt je hier.


Eindeloos genieten van de Efteling met een abonnement


De Efteling is voor ons 45 minuten rijden en we hebben een Efteling abonnement waar we veel gebruik van maken. Inmiddels kennen we bijna ieder weggetje, iedere hoek en iedere winkel.

Ga je meerdere keren per jaar naar de Efteling of ben je dat van plan, dan is de aanschaf van een Efteling abonnement zeker de overweging waard. Bij meer dan 5 bezoeken per jaar is een abonnement met jaarbetaling al voordeliger. Met een abonnement kun je zo vaak als je maar wilt de Efteling bezoeken.

Abonnementhouders van de Efteling krijgen ook gratis toegang of korting voor andere parken en dierentuinen. En nog een aantal andere voordelen, zoals vriendenkorting op entreetickets, korting op eten en drinken en souvenirs, korting op overnachtingen en het gratis stallen van een fiets.


Overnachten bij de Efteling met kleine kinderen


Geen zin om aansluitend naar huis te rijden? Blijf overnachten. Er is zoveel te beleven in De Efteling dat je er met gemak twee volle dagen kunt vullen.

Je kunt bijvoorbeeld in het Efteling Hotel overnachten in leuke themakamers en suites. Slaap in de snoepige suite van Hans en Grietje of overnacht in de toren van Assepoester.

Tip: op VakantieVeilingen kun je ook een hotelovernachting winnen vlakbij de Efteling. Bied mee op hotels in Noord-Brabant en scoor zo een overnachting in de buurt. Of kijk eens bij Booking.com, Zoweg.nl en Hotels.nl.


Parkeren bij de Efteling


Zorg dat je op tijd bent, zodat je dichtbij het pretpark kunt parkeren. Hoe later je op de dag aankomt, hoe verder je moet lopen van je auto naar de ingang van de Efteling.

Handige tips voor een bezoek aan de Efteling met baby’s, dreumessen en peuters


Kolf- en rustruimte


Om toegang te krijgen tot de kolfruimte in Ruigrijk heb je een sleutel nodig.


Verschoonruimtes


Bij elke toiletruimte in de Efteling is het mogelijk je baby te verschonen. Bij horecagelegenheid ‘Het Witte Paard’ heb je een echt verschoningskussen liggen (bij de andere plekken moet je het doen met een kunststoffen plank, wat toch minder fijn ligt).


Babyswitch

Heb je ook nog een baby mee? Daar heeft de Efteling iets heel simpels op bedacht: de Babyswitch. Met Babyswitch staat eerst een ouder in de rij en als deze is geweest dan mag de andere ouder erin, zonder te wachten. Hierdoor kan er altijd iemand bij de kids blijven als ze niet in deze attractie willen of mogen.

De attracties met een babyswitch mogelijkheid zijn:

 • Anton Pieck Plein (carrousels)
 • Baron 1898
 • Carnaval Festival
 • De Oude Tufferbaan
 • De Vliegende Hollander
 • Droomvlucht
 • Fata Morgana
 • Halve Maen
 • Joris en de Draak
 • Max & Moritz
 • Pagode
 • Piraña
 • Python
 • Stoomcarrousel
 • Symbolica
 • Villa Volta
 • Vogel Rok
 • Volk van Laaf (Monorail)

Kinderwagen slot


Tip: Laat je buggy of kinderwagen nooit onbeheerd achter. Alhoevel de Efteling meldt dat het niet vaak voorkomt dat buggy’s gestolen worden kun je beter een slot mee nemen. “In het hoogseizoen gebeurt het toch vaker dat mensen per ongeluk de verkeerde buggy meenemen”, laat een woordvoerder van de Efteling weten.


Fietskar of bolderkar


fietskar
fietskar-2
previous arrow
next arrow

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de bagage is dit super handig. Vooral als je een dagje dierentuin of pretpark doet is een fietskar fijn als kinderwagen want er past heel veel rommel in een het stuurt soepeler dan welke buggy ook. Wij hebben een Qeridoo Speedkid 2. Onze fietskar hebben we super goedkoop bij limango gekocht, toen hij in de aanbieding was, met meer dan 50% korting.


De Efteling App


Gelukkig gaat de Efteling ook met de tijd mee. Je kan bij de ingang van de Efteling een park plattegrond meenemen, maar je kan ook gebruik maken van de Efteling app. Met de App kan je navigeren naar attracties om zo een slim plan van aanpak maken. Middels de GPS van je telefoon kan je precies zien waar je bent.

Wees de wachtrij te slim af … Benieuwd wat de wachttijd bij Droomvlucht of Symbolica op dit moment is? Vanaf deze plattegrond tik je op de attracties om vervolgens te zien hoeveel minuten het lopen is en hoelang de wachtrij op dit moment is. De app geeft ook een korte beschrijving over elke attractie, met een aantal foto’s, zodat je een indruk krijgt. Efteling-apps, bekijk en download ze hier!


Met korting naar de Efteling


Goed nieuws, kinderen jonger dan vier jaar mogen gratis naar de Efteling. Hiep hiep hoera!

Klik hier voor de goedkoopste kaartjes voor een leuk en sprookjesachtige dag in de Efteling.Is de Efteling met kinderen een aanrader?


Voor jong en oud staat een dagje Efteling gegarandeerd voor een onvergetelijke dag. En een bezoek aan de Efteling met kinderen is zeker de moeite waard. Wij vinden dat de Efteling ook voor peuters behoorlijk wat moois in petto heeft. De Efteling is echt uniek en niet zomaar te vergelijken met een ander attractiepark. Kortom Attractiepark Efteling is een geweldig uitstapje met je peuter.

Ben je ook wel eens in geweest in de Efteling? We zijn super benieuwd naar jouw ervaring met deze attracties. Laat hieronder een commentaar achter.