Wat hebben wij weer een heerlijke dag gehad in Dierenpark Amersfoort. Leeuwen, tijgers, stokstaartjes en pinguïns: Een dagje erop uit naar de dierentuin. Daar wordt toch echt iedereen blij van? Vanuit ons huis is het ongeveer 30 minuten rijden naar Dierenpark Amersfoort. Daarom hebben we ook hier een abo en gaan er dus regelmatig heen, soms ook maar voor een uurtje en bekijken een aantal dieren in een mooie omgeving. Vandaag vertel ik jullie alles over dit mooie park!


Dierenpark Amersfoort parkeren


Dierenpark Amersfoort beschikt over een grote parkeerplaats waar je tegen betaling je auto kan parkeren. Een parkeerkaart is € 9,50. Wij hebben gelukkig een parkeerabonnement genomen en kunnen gratis parkeren.


‘Klim Alles-route‘


Het leuke is ook dat er een ‘Klim Alles-route‘ door het park gaat. Dat houdt in dat je door de verblijven heen kan lopen en klimmen. Echte doeners en durfals ontmoeten de dieren via dit spannende parcours langs de verblijven. Met touwbruggen en glijbanen kunnen de kinderen de verblijven van de vogels, beren, hyena’s en de grote vogels in Snavelrijk verkennen. Op die manier kan je de dieren van Dierenpark Amersfoort op een bijzondere manier bekijken.


Speeltuinen


Klauteren, klimmen en glijden: Zin om lekker te ravotten? Ga dan naar één van de drie speeltuinen!

Draaimolen - Speeltuin aan het Pretplein
Speeltuin aan het Pretplein
Speeltuin aan het Fontainplein
Speeltuin aan het Fontainplein
Speeltuin aan het Fontainplein
previous arrow
next arrow
 

Speeltuin aan het Pretplein

Vlakbij Restaurant De Boerderij zit de grootste speeltuin van het park, een soort oudhollandse speeltuin die zeker ook voor kinderen onder de 4 jaar geschikt is. Bovendien kun je hier, tegen betaling, een ritje maken in de draaimolen.

Speeltuin aan het Fontainplein

Bij het Fonteinplein, is een hele grote speeltuin waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken: klimmen, klauteren en glijden.

Overal in het park zijn er glijbanen en klim- en klauterplekken.


Het treintje – De Berenboemel


De Berenboemel is een klein treintje waarmee je een ritje kunt maken door een deel van het park met als hoogtepunt de achterkant van het neushoornverblijf. Je rijd ook een stukje door de ‘jungle’ en ook door een tunnel.

Het rondje duurt ongeveer 5 minuten. Hiervoor moet je wel extra betalen en een muntje kopen bij een automaat. Die kun je dan inleveren bij de attractie.


Japanse tuin


In de Japanse tuin lijdt een pad langs een vijver, het verblijf van Koi karpers en langs het verblijf van de Japanse Kraanvogels.


Mis Niks-route


Zorg dat je geen dier mist met de Mis Niks-route: Je kan verschillende routes lopen, maar als je alle tijd hebt raad ik de Mis Niks route aan. In het park vind je namelijk verschillende themagebieden en via de Mis Niks-route kom je ze allemaal tegen.

En bij de uitgang kom je langs het winkeltje van het park met allemaal hartstikke leuke spulletjes.


Eten en drinken


In het park zijn 2 restaurants te vinden: de Buitenplaats en de Boerderij. Beide zijn te vinden naast de speeltuinen op het Fonteinplein en het Pretplein.

Je kunt op verschillende plekken in het park een lekker hapje eten of drinken afhalen.


Rijk der Reuzen


Bij de olifantenfamilie raken wij ook nooit uitgekeken.

dierenpark-amersfoort-7
dierentuin-amersfoort-5
previous arrow
next arrow

Het Honderdduizend Dierenhuis


Ook het Honderdduizend DierenHuis is erg leuk. Slangen, hagedissen, kameleons, maar ook honderdduizenden mieren zijn in hier te vinden.


De stad der oudheid


In de Stad der Oudheid zie je ondere andere ezels, vleermuizen, bavianen en tijgers.

dierenpark-amersfoort4
dierenpark-amersfoort-3
previous arrow
next arrow

De grote Wildernis – Expeditie-Rivier – Boottochtje met de trapbootjes


Erg leuk zijn ook de waterfietsen en het maki-eiland. Met de boot kom je langs kapucijnaapjes, ringstaartmaki’s, giraffen en zebra’s.


Snavelrijk


Snavelrijk is de grootste doorloop volière van Nederland. In ‘Snavelrijk’ betreed je een enorme kooi waar verschillende vogels vrij rondlopen. Hier mag je heel dicht bij de prachtige vogels komen. En je kan hier op een vlot stappen en vanaf het water de grote vogels spotten.


DinoPark – Dinobos


DinoBos in Dierenpark Amersfoort is een bos met ruim 70 levensgrote Dino´s. Hiermee is het het grootste DinoPark van Nederland. Sommigen maken zelfs geluid! Ook hier zijn weer verschillende speeltoestellen voor kinderen die tussen de dino’s staan.

Er worden ook regelmatig verschillende leuke activiteiten in het DinoPark georganiseerd. Tijdens de herfstvakantie bijvoorbeeld kun je uitsluitend onder begeleiding van een ranger het dinobos in. Alleen is te gevaarlijk. Want de dino’s komen dan tot leven.

amerfoort-dino-park
dierenpark-amersfoort-10
dierenpark-amersfoort-9
dierenpark-amersfoort-8
previous arrow
next arrow


Binnenverblijf De Nacht


In De Nacht zijn nachtdieren te ontdekken.


Kinderactiviteiten in het DierenPark Amersfoort


Ook tijdens de schoolvakanties zijn er bijzondere extra’s te beleven! Als abonnementhouder kun je gratis deelnemen aan al deze programma’s.


App


En ook de App is een handige leidraad qua route met extra info over de dieren en de leuke verzorger momentjes. Je kunt in de App precies zien hoe laat de dierverzorgers tijdens jouw bezoek bij de olifanten of andere dieren zijn.


Met korting naar DierenPark Amersfoort


Bestel tickets met korting voor DierenPark Amersfoort bij Tripper. Of scoor kaartjes voor DierenPark Amersfoort op VakantieVeilingen. Zo kun je extra voordelig naar de dierentuin.

Kinderen tot 2 jaar zijn gratis!


DierenPark Amersfoort met kinderen: een aanrader?


Prairiehondjes in DierenPark Amersfoort
Otters in DierenPark Amersfoort
Een groep giraffen spotten
Geen kinderwagen mee?
Carrousel in DierenPark Amersfoort
Brilberen bewonderen vanuit een ander perspectief
dierentuin-amersfoort-12
previous arrow
next arrow
 

We hebben weer veel dieren gezien – zoals bruine beer, leeuwen, tijgers, apen, otters, olifanten, pinguïns en veel meer! Al met al is dierenpark Amersfoort echt een absolute aanrader – zeer geschikt voor kinderen. Het is een prima park, waar kinderen op praktisch elke hoek een glijbaan af kunnen.

Ben jij al eens in Dierenpark Amersfoort geweest?