Kies eens een leerzaam uitje want niets is leuker dan een dagje naar het museum. Dit zijn de leukste musea in Utrecht voor kinderen op een rij. Laat die hersentjes maar kraken.


Het nijntje museum

De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor de tien themaruimten in het nijntje museum. Ontdek nijntje en haar vriendjes in het allerleukste museum voor peuters en kleuters in Utrecht. Kortom een geweldige ervaring voor zowel kinderen als volwassenen!

Het Volksbuurtmuseum

Het Volksbuurtmuseum vertelt hoe het was om te leven in armzalige omstandigheden van de jaren 20. De interactieve steeg, straatmuziek en verhalen brengen de volksbuurt tot leven. Een educatief en leuk uitstapje in Utrecht voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Domunder

Domunder is een ontdekkingstocht door de archeologie onder het Domplein. Een bijzonder uitstapje in Utrecht voor kinderen vanaf 10 jaar.

Nationaal Militair Museum in Soest

Het Nationaal Militair Museum toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. In het Nationaal Militair Museum beleef je de wereld van de krijgsmacht; bezoek het enorme museum en beleef stoere buitenactiviteiten.

Op zoek naar inspiratie voor een leuk uitje in Utrecht en omgeving, kijk dan snel hier.