Is je kind een echte dierenliefhebber? Check dan deze leukste dieren uitjes in Drenthe die wij voor je op een rij hebben gezet. Een bezoek aan een dierentuin of een kinderboerderij is eigenlijk altijd een goed idee. En in Drenthe zijn er volop leuke uitjes voor dierenvriendjes. Wij hebben de leukste dierentuinen in Drenthe voor je uitgezocht.


Maak een wereldreis in één dag bij WILDLANDS

Zoek je nog een perfect gezinsuitje? Krokodillen, leeuwen, giraffes en nijlpaarden… Wat is er nou leuker dan met de kinderen een dagje naar de dierentuin? Wildlands Adventure Zoo Emmen, is een dierenpark in Emmen. Het park is onderverdeeld in vijf zones: Amerika, Europa, Afrika, Azië en Australië. Naast dieren bekijken kunnen kinderen ook heerlijk spelen in de diverse speeltuintjes. Verder kun je met een stoere truck over de savanne rijden én met een bootje over de rustige kreek door de jungle varen.

Vind hier de beste prijs – Entreekaarten WILDLANDS met korting


Breng een bezoek aan Vlinderparadijs Papiliorama

Wil je vlinders echt van héél dichtbij bestuderen, dan is het Vlinderparadijs Papiliorama in Havelte een aanrader. Deze vlindertuin is een tropisch paradijsje in Drenthe. Daarnaast is Vlinderparadijs “Papiliorama” ook de startlocatie van een unieke attractie – een railfietstraject door het natuurgebied Holtingerveld.

Bizarre beesten bij Zoo Bizar in Overelte

Zoo Bizar in Orvelte is een mini-zoo. In de kleinste zoo van Nederland kan je kleine exotische diersoorten bewonderen. Zoals bijvoorbeeld spinnen, stinkdieren, slangen, hagedissen en loslopende zwijnen. Zoo Bizar is de kleinste van heel Nederland en misschien zelfs de kleinste van Europa.

Een verrassend uitje – Vogelpark Ruinen

Ontdek verschillende vogels bij Vogelpark Ruinen – een kleine vogel- en dierenpark met een unieke populatie Nederlandse weide-en wadvogels. Met wandelpaden, een speelweide voor de kinderen en een terras waar je een koffie, thee, frisdrank of en een ijsje kan nuttigen.

Vanaf welke leeftijd is de dierentuin leuk?

Niets is leuker dan lekker met elkaar dingen buiten de deur te doen, toch? En ook al is je kind nog klein, vaak doet je kleintje weer hele nieuwe indrukken op. Maar wat zijn de leukste uitjes met een klein kind? En vanaf welke leeftijd vinden kinderen een dierentuin

Kinderen zijn vrijwel altijd dol op dieren! Vandaar dat een dagje dierentuin favoriet is bij veel jonge ouders. Vaak mogen kinderen onder de 3 jaar zelfs gratis naar de dierentuin. Je kan je baby bijvoorbeeld prima in de wandelwagen mee nemen als je met een ouder kind naar een dierenpark gaat.

Vanaf 18 maanden vindt je kind het zeker leuk om naar de dieren te kijken. Daarna is de dierentuin leuk met kinderen van elke leeftijd.