Deze apendierentuin is opgericht in 1971 en biedt onderdak aan 30 soorten apen, dus er is bijvoorbeeld de enige mogelijkheid om neusapen buiten Azië te zien. Er is geen dierentuin ter wereld waar je de apen zo natuurlijk kunt beleven als in de Apenheul. De dieren lopen door het bos en mengen zich hier en daar met de bezoekers. Zonder hek, zonder tralies… Net als in de vrije natuur willen de apen alles ontdekken en proberen in Apenheul. Ze plannen grappen met elkaar – en hebben veel verrassingen in petto voor de bezoekers.

Apenheul ligt aan de westelijke rand van Apeldoorn. Er zijn voldoende parkeerplaatsen, maar naar een kleine wandeling door het groen kom je in het dierenpark.

Loslopende apen bij de Apenheul

Apenheul is 12 hectare groot en bestaat uit enkele grote eilanden en diverse bosgebieden voor de apen. Gelegen in het westen van Apeldoorn, biedt het in een bosrijke omgeving het perfecte onderkomen voor zo’n 400 apen. Van kleine dwergaapjes, doodshoofdaapjes die grappen maken, zonaanbiddende lemuren, tot bedachtzame orang-oetans en imposante gorilla’s – je zult gefascineerd zijn door Apenheul en zijn inwoners!

Apenheul plattegrond en voedertijden

Verspreid over het park zijn er een paar plekken waar de apen regelmatig hun eten halen – elke keer weer een belevenis! De apen komen overal uit de struiken, terwijl hun verzorgers de bezoekers alles vertellen wat ze moeten weten over het leven en het gedrag van de dieren. Op de informatie folder dat je bij de ingang van Apenheul krijgt, vind je de voedertijden en een plattegrond. Wil je liever al van tevoren de plattegrond bestuderen? Kijk dan op deze pagina, hier zie je de plattegrond. Op de plattegrond zie je precies waar de loslopende apen zijn, de toiletten en de horecagelegenheden. Bovendien kun je heel duidelijk zien waar alle presentaties gehouden worden, heel handig!

Apenheul speeltuinen

Je kinderen kunnen de aap uithangen in de Apenheul! Er liggen vier speeltuinen verspreid door het hele park, waarvan er drie direkt bij een horecagelegenheid zitten. Zo kun jij lekker ontspannen en wat eten, terwijl de kinderen zich vermaken.